Ugovorom započinju suradnju, poglavito u svjetskoj promociji Dana kravate, manifestacije koja se od 2008. godine svečano obilježava svake godine 18. listopada

Predsjednik Hrvatskoga svjetskog kongresa (HSK) Vinko Sabljo i ravnatelj (AC) Marijan Bušić potpisali su 3. travnja u Zagrebu, u sjedištu Academije Cravatice, ugovor o zajedničkoj suradnji.

Polazeći od činjenice da je kravata po svojem podrijetlu, razvoju i simboličkim vrijednostima istodobno hrvatska i svjetska, te pripada hrvatskom narodu i svim narodima svijeta, Hrvatski svjetski kongres i Academia Cravatica ovim ugovorom započinju suradnju, poglavito u svjetskoj promociji Dana kravate, manifestacije koja se od 2008. godine svečano obilježava svake godine 18. listopada.

Predsjednik Hrvatskoga svjetskog kongresa Vinko Sabljo i ravnatelj Academije Cravatice Marijan Bušić zajedno sa svojim suradnicima izrazili su zadovoljstvo potpisivanjem ovog ugovora.

Ravnatelj Academije Cravatice naglasio je kako je u tijeku postupak proglašenja Europskoga dana kravate, u Europskom parlamentu, nakon čega bi se u Ujedinjenim nacijama pokrenula inicijativa za proglašenje Svjetskoga dana kravate.
(fenix-magazin.de)