Reprezentativna izložba jednog od najznačajnijih suvremenih hrvatskih slikara, grafičara i kipara s dojmljivom međunarodnom izlagačkom reputacijom, koja obuhvaća 27 slika, uglavnom velikog formata i 5 skulptura može se razgledati do 13. prosinca ove godine

Reprezentativna izložba „Summa mediterranea“, Matka Trebotića, jednog od najznačajnijih suvremenih hrvatskih slikara, grafičara i kipara s dojmljivom međunarodnom izlagačkom reputacijom, koja obuhvaća 27 slika, uglavnom velikog formata i 5 skulptura, otvorena je 28. studenog u bečkoj galeriji Suppan Contemporary.

Riječ je o umjetnikovim radovima nastalim posljednjih godina, koji prikazuju duhovne refleksije Hrvatske, Dalmacije i Trebotićevog rodnog Brača, te Mediterana kroz trijumfalnu dramatiku boja.

Izložbu je u nazočnosti brojnih predstavnika hrvatskog i austrijskog kulturnog, diplomatskog, političkog i sportskog života, otvorila veleposlanica Republike Hrvatske u Austriji dr. Vesna Cvjetković. Goste je pozdravio i vlasnik galerije Martin Suppan, a o autoru izložbe i izložbenom postavu govorio je mladi austrijski kustos Michael Brunner.

„Ova velika reprezentativna izložba, četvrta je moja izložba u posljednjih desetak godina u Beču, i sretan sam da imam priliku Bečanima opet predstaviti moja djela“, rekao je Matko Trebotić. Trebotićev izložbeni postav može se razgledati do 13. prosinca ove godine.
(Fenix Magazin)