Gosti Sijela u Hrvatskom domu u Eastlakeu bili su društvo «Zvuci domovine Hrvata Korduna» i Tamburaški zbor «Žumberčani»

Ove godine, u velikoj dvorani Hrvatskog doma u Eastlakeu, ponovno se , u organizaciji KUD-a „Kraljice Katarine“, početkom veljače okupilo mnoštvo koje je uživalo u sijelu. Sijela i prela su se u staroj domovini obično održavala u zimskim mjesecima. Pod vodstvom Mije Maračića KUD Hrvata Bosne i Hercegovine „Kraljica Katarina“, kako vidimo, ostavlja vidne tragove u čuvanju bogate kulturne baštine, i okuplja članove kroz sekciju folklora, glazbe i kazališta.
Za vrijeme igrokaza, kojeg su izveli na pozornici Hrvatskog doma tijekom Sijela 2018., sve je bilo tiho. S izrazitom pozornošću pratila se igra glumaca koju je prekidao samo smijeh publike.
Gosti „Kraljice Katarine“ bili su društvo «Zvuci domovine Hrvata Korduna» i Tamburaški zbor «Žumberčani». Sva tri društva izvela su nekoliko pjesama i kola uz izvrsne glazbenike i razdraganu publiku. Za ples i zabavu okupljenih svirao je domaći VIS u sastavu: Darko, Franjo, Daniel i Josip.
Poslije blagoslova, kojeg je nazočnima uputio vlč. James Batcha, prisutne je uime Glavne uprave Hrvatske bratske zajednice pozdravio Franjo Bertović. Tom prigodom susreo se i s gk BiH Berislavom Vujeva. Sijelu su prisustvovali mnogi članovi i odbornici odsjeka HBZ-a koji djeluju u Clevelandu i okolici.

Tekst: Franjo Bertović