Tijekom trodnevnog terenskog rada na području subotičkog i somborskog kraja studenti su nastojali doznati što više, mahom od pripadnika starije populacije, koji pamte nekadašnji način života i dobro poznaju običaje koji se do danas održavaju, ali i one koji žive još samo u njihovu sjećanju

Prof. dr. sc. Milana Černelić i skupina njezinih studenata na Odsjeku etnologije i kulturne antropologije zagrebačkog Filozofskog fakulteta, boravili su prošloga tjedna u Tavankutu, s namjerom istraživanja pojedinih segmenata tradicijske kulture bačkih Hrvata-Bunjevaca.
Studenti su odabrali nekoliko tema o kojima su nastojali tijekom trodnevnog terenskog rada na području subotičkog i somborskog kraja doznati što više, mahom od pripadnika starije populacije, koji pamte nekadašnji način života i dobro poznaju običaje koji se do danas održavaju, ali i one koji žive još samo u njihovu sjećanju.
Istraživanje je je provedeno u suradnji sa Zavodom za kulturu vojvođanskih Hrvata, a svih petnaest studenata po prvi su put boravili u ovim krajevima. Nakon obrade prikupljenih podataka na terenu, u planu je da studenti pristupe izradi radova, koji bi bili objavljeni u Godišnjaku za znanstvena istraživanja ZKVH-a.
(Radio Subotica)