Ni domaćini ni gosti, Kotorani i Stonjani, nisu krili radost u prigodi ovog susreta koji je organizirala Hrvatska matica iseljenika iz Dubrovnika. Gostujući glazbenici bili su na misi u katedrali Sv. Tripuna koju je nadahnuto predvodio don Tonći Belan, a poslije su održali koncert na kojem su izvodili adventske pjesme i koračnice pod palicom dirigenta Dražena Laskača

Stonska glazba, koja djeluje u okviru Kulturno umjetničkog društva Stoviš , treću nedjelju došašća posjetila je Boku kotorsku. Domaćini – Tripo Schubert, tajnik Hrvatskog građanskog društva Crne gore iz Kotora i Ivica Biskupović, voditelj Glazbe Kotor, članovima su, uz srdačnu dobrodošlicu, pokazali kulturne znamenitosti Zaljeva Hrvatskih Svetaca. Uz razgledanje Kotora, posjetili su i otočić Gospe od Škrpjela.
Gosti su se susreli sa članovima Glazbe Kotor u njihovim prostorima u staroj gradskoj jezgri te razmijenili iskustva i dogovorili uzvratni nastup u Stonu sljedeće godine. Stonski glazbenici bili su na misi u katedrali Sv. Tripuna koju je nadahnuto predvodio don Tonći Belan, a nakon mise su održali koncert ispred katedrale na kojem su izvodili adventske pjesme i koračnice pod palicom dirigenta Dražena Laskača.
Antun Vukas, tajnik stonskog KUD-a kazao je kako povijesni gradovi Ston i Kotor imaju glazbe s dugom tradicijom te kao se unatoč velikim naporima sve više i više mladih ljudi okuplja privučeni zajedništvom i druženjem. Ni domaćini ni gosti nisu krili radost u prigodi ovog susreta koji je organizirala Hrvatska matica iseljenika iz Dubrovnika.

Tekst: Maja Mozara