Nakon mise u crkvi Kraljice svete krunice, u dvorani „Augustin Kažotić” održat će se umjetnička večer, a u DHK-u i književno-znanstveni kolokvij na kojem izlažu fra Domagoj Augustin Polanščak, Ivan Dodlek, Zdravko Gavran, Sanja Nikčević, Davor Šalat i Božidar Petrač 

U povodu 100. obljetnice rođenja fra Rajmunda Kuparea, OP euharistijsko slavlje u nedjelju, 16. studenoga u 19 sati u crkvi Kraljice svete krunice, Kontakova 1 u Zagrebu predvodit će provincijal Hrvatske dominikanske provincije dr. fr. Anto Gavrić.
Nakon mise, u dvorani „Augustin Kažotić” održat će se umjetnička večer na kojoj će stihove kazivati dramski umjetnik Joško Ševo, a uglazbljene Kupareove pjesme izvoditi Matija Podnar uz glasovirsku pratnju Darije Hrejanović.
Institut svetog Tome Akvinskog i Društvo hrvatskih književnika o 100. obljetnici rođenja fra Rajmunda Kuparea, OP priređuju koji će se održati u ponedjeljak, 17. studenoga u 10 sati u prostoru DHK, Trg bana Josipa Jelačića 7/I u Zagrebu.
Fra Domagoj Augustin Polanščak održat će predavanje „Aksiologija i teologija fra Rajmunda Kuparea”, Ivan Dodlek govorit će o temi „Estetika fra Rajmunda Kuparea”, Zdravko Gavran održat će predavanje „Prozni opus fra Rajmunda Kuparea”. „Dramski opus fra Rajmunda Kuparea” bit će tema predavanja Sanje Nikčević, Davor Šalat održat će predavanje „Marijanska lirika fra Rajmunda Kuparea”, a Božidar Petrač govorit će o temi „Poezija fra Rajmunda Kuparea”.
(IKA)

Više

Kupareo u Čileu

Počast Kupareu na rodnome otoku Hvaru