Zajednički su ga, po 26. put, priredili HAK i KIS, a trodnevna priredba imala je dječji, športski, politički, folklorni i zabavni dio. Nastupila je limena glazba i folklorno društvo Stinjačko kolo i Dražen Zečić

U Stinjacima je 11. rujna završio 44. Dan mladine. Zajednički su ga priredili HAK, Hrvatski akademski klub i KIS, Kulturna inicijativa Stinjaki. Trodnevna priredba imala je dječji, športski, politički, folklorni i zabavni dio. Tema su bili i migranti, koji već desetljeće ovdje pronalaze utočište a imali su i vlastiti štand.
Predsjednik HAK-a Davor Frkat je bilancirao Dan mladine, kojeg su ove godine priredili po 26. put. Kazao je kako je zadovoljan postignutim, a imali su i otvaranje u lijepom, i prepunom publike, ambijentu stinjačkog seoskog muzeja. Nagodinu će prirediti 45. Dan mladine, opet u srednjem Gradišću. Posljednji dan priredbe ponudio je gostima šaroliki program. Nastupila je limena glazba i folklorno društvo Stinjačko kolo. U subotu navečer je Dražen Zečić oduševio mnogobrojnu publiku.
(Hrvatska redakcija ORf-a)