Koncelebrirano večernje misno slavlje u Hrvatskoj crkvi sv. Jeronima predvodio je pročelnik Kongregacije za kauze svetih kardinal Angelo Amato. U koncelebraciji je sudjelovalo sedamdeset svećenika, a na misi su bili veleposlanik RH pri Svetoj Stolici Filip Vučak, veleposlanik BiH pri Svetoj Stolici Slavica Karačić te više hrvatskih diplomatskih službenika

Hrvatska rimska zajednica svečano je 10. veljače proslavila liturgijski spomen i obljetnicu smrti blaženoga Alojzija Stepinca. Koncelebrirano večernje misno slavlje u Hrvatskoj crkvi sv. Jeronima u Rimu predvodio je pročelnik Kongregacije za kauze svetih kardinal Angelo Amato. U koncelebraciji je sudjelovalo sedamdeset svećenika među kojima su bili rektor Papinskoga hrvatskoga zavoda sv. Jeronima mons. Jure Bogdan, vicerektor Marko Đurin, duhovnik o. Mihály Szentmártoni, DI nekoliko rektora papinskih rimskih zavoda, više profesora s crkvenih i državnih sveučilišta u Rimu, svećenici studenti iz Zavoda sv. Jeronima te drugi hrvatski svećenici koji studiraju ili djeluju u Rimu. Bilo je i više svećenika iz raznih naroda, štovatelja bl. Alojzija Stepinca. U asistenciji su bili bogoslovi iz Papinskog zavoda Germanicum et Hungaricum.
Na misi su bili veleposlanik RH pri Svetoj Stolici Filip Vučak, veleposlanik BiH pri Svetoj Stolici Slavica Karačić te više hrvatskih diplomatskih službenika pri Svetoj Stolici i u Italiji. Uz hrvatske vjernike iz Rima, te velik broj hrvatskih redovnica, na misnome slavlju sudjelovali su brojni bogoslovi i sjemeništarci kao i talijanski vjernici štovatelji bl. Alojzija Stepinca. Za ovu prigodu neki hrvatski vjernici su doputovali iz Firenze, Caserte i Napulja. Misa je slavljena na talijanskom jeziku uz pjevanje hrvatskih liturgijskih pjesama. Misno slavlje animirao je zbor župe sv. Marka iz Makarske, koji su došli u Rim zajedno sa svojim župnikom mons. Pavlom Banićem. Za orguljama je bio Umberto Kostanić, a zborom je ravnala s. Gracija Akmadžić.
Na kraju euharistijskog slavlja rektor Zavoda sv. Jeronima mons. Jure Bogdan pozdravio je sve nazočne i uputio riječi zahvale kardinalu Angelu Amatu. Mons. Bogdan je zatim na hrvatskom jeziku pročitao poruku predsjednika Hrvatske biskupske konferencije, zadarskoga nadbiskupa Želimira Puljića koji je u pismu zahvalio kardinalu Amatu na njegovoj nazočnosti na beatifikaciji Miroslava Bulešića u Puli prošle godine.
(IKA)