U svečanom euharistijskom slavlju su sudjelovali i mladi župne zajednice okupljeni u Kolo grupu i Hrvatsku školu pod imenom “Kardinal Stepinac”. Na misi su bili nazočni diplomatski predstavnici RH pri stalnoj misi pri UN te djelatnici GK u New Yorku

U hrvatskoj župi svetih Ćirila i Metoda i sv. Rafaela u New Yorku svečano je 9. veljače proslavljen spomendan blaženoga Alojzija Stepinca. Misu je predvodio umirovljeni nadbiskup kardinal Edwar Egan uz koncelebraciju župnika fra Nikole Pašalića i župnog vikara fra Dražana Borasa. Nakon pozdrava i dobrodošlice koju je župnik fra Nikola Pašalić uputio kardinalu Eganu, započelo je svečano euharistijsko slavlje u kom su, na poseban način, sudjelovali mladi župne zajednice okupljeni u Kolo grupu i Hrvatsku školu pod imenom “Kardinal Stepinac”. Na misi su bili nazočni diplomatski predstavnici Republike Hrvatske pri stalnoj misi pri UN te djelatnici GK u New Yorku.
Kardinal Egan je zahvalio župniku na pozivu da bude na 101. godišnjicu hrvatske župe u New Yorku s Hrvatima, te izrazio radost da može predvoditi misu u spomen tako velikom čovjeku i kardinalu kao što je bio blaženi Alojzije Stepinac. Nakon evanđelja, koje je pročitano na hrvatskome i engleskom jeziku, kardinal se osvrnuo na velikana Crkve kojega Hrvati tako duboko štuju, blaženoga kardinala Stepinca, da su mu čak u dva velegrada kao što su New York i Chicago uspjeli ishoditi u čast imena ulice koje se nalaze oko župne crkve u New Yorku te ispred župne crkve Sv. Jeronima u Chicagu. Nakon mise upriličen je kulturni program u dvorani pastoralnih okupljanja gdje su članovi Kolo grupe i Hrvatske škole izveli prigodni program.
(IKA)