Na početku mise dr. Markića i sve okupljene Hrvate pozdravio je župnik Ivica Reparinac, kao i veleposlanicu Republike Hrvatske u Kanadi Maricu Matković, generalnu konzulicu u Mississaugi Andreju Javor te djelatnike Generalnog konzulata koji su sudjelovali u slavlju mise

U župi Hrvatskih mučenika u u Kanadi u nedjelju, 14. veljače svečano je proslavljena župna svetkovina, Stepinčevo. Središnje euharistijsko slavlje predvodio je ravnatelj dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu dr. Tomislav Markić zajedno sa svećenicima iz nekoliko obližnjih hrvatskih župa u širem području Toronta, kamo pripada i grad Mississauga.
Na početku mise dr. Markića i sve okupljene Hrvate pozdravio je župnik Ivica Reparinac, kao i veleposlanicu Republike Hrvatske u Kanadi Maricu Matković, generalnu konzulicu u Mississaugi Andreju Javor te djelatnike Generalnog konzulata koji su sudjelovali u slavlju mise. Blagdan Stepinčeva slavi se u župi Hrvatskih mučenika kao glavni patron župe i tom prigodom se okupljaju vjernici iz hrvatskih župa, a slavlje redovito uveličaju djeca i mladi članovi župnih folklornih skupina obučeni u narodne nošnje.
Bl. Alojzije Stepinac posebno je prirastao srcu svih Hrvata kao i srcu hrvatskih iseljenika. Istaknuo je to i dr. Markić tijekom trodnevne priprave, a u propovijedi na samu svetkovinu govorio je o Isusovim kušnjama, rekavši i kako je naš Blaženik imao kušnje. Prvi dan trodnevnice predvodio je mons. Ivan Vukšić, župni vikar u župi Presvetog Trojstva u Oakvilleu i delegat Hrvatske biskupske konferencije za inozemnu pastvu u Kanadi.
(IKA)