Misu je predvodio fra Mirko Jozić, svećenik iz BiH, koji je inače profesor na Franjevačkoj teologiji u Sarajevu, a uz pomoć domaćeg župnika fra Miroslava Jelića, te četiri svećenika iz Sydneyja i Wollongonga i to: fra Josipa Kesine, fra Euzebije Maka, fra Ive Tadića i fra Stjepana Šešelje

Blagdan bl. Alojzija Stepinca i ove godine proslavljen je uz veliki odziv hrvatskih vjernika koji su prisustvovali misnim slavljima, paljenju svijeća i tradicionalnim svehrvatskim piknicima.
Hrvatska zajednica Canberre i Queanbeyana proslavila je Stepinčevo koje su uveličali i gosti iz Wollongonga i Sydneyja. Misu je predvodio fra Mirko Jozić, svećenik iz BiH, koji je inače profesor na Franjevačkoj teologiji u Sarajevu, a uz pomoć domaćeg župnika fra Miroslava Jelića, te četiri svećenika iz Sydneyja i Wollongonga i to: fra Josipa Kesine, fra Euzebije Maka, fra Ive Tadića i fra Stjepana Šešelje.
U lijepoj propovijed, gost iz BiH, fra Mirko Jozić, oduševio je sve prisutne svojom iskrenoscu, pri cemu je iznio mnogo zanimljivih podataka iz života, rada i djelovanja bl. Alojzija Stepinca.
U Sydneyju je 9. veljače, pri HKC Nikola Tavelić u St. John’s Parku, održano svečano misno slavlje. Veliki broj vjernika je s posebnim zanimanjem pratio propovijed fra Smiljana Berišića i ostalih svećenika. Nakon svete mise vjernici su u procesiji došli ispred kipa bl. Alojzija Stepinca koji se nalazi u dvorištu umirovljeničkoga naselja koje nosi njegovo ime. Nakon molitve i paljenja svijeća uslijedio je tradicionalni piknik uz bogat izbor hrane i pica te glazbu za ples.

Tekst : Franjo Harmat