Imenom Alojzija Stepinca nazivaju se mnoge župe u Hrvatskoj i iseljeništvu, a 10. veljače obilježava se njegova mučenička smrt. Tim povodom slavit će se u Njemačkoj, Australiji, Sjevernoj Americi i Kanadi….

Imenom Alojzija Stepinca nazivaju se mnoge župe u Hrvatskoj i iseljeništvu, a 10. veljače obilježava se njegova mučenička smrt. Hrvatski vjernici slavili su ga 5. veljače, a oni u Münchenu proslavit će ga 12. veljače u nedjelju u crkvi St. Michael u, kada će dr. fra Domagoj Runje predvoditi svetu misu.

Hrvatska katolička župa Main-Taunus/Hochtaunus će proslaviti Stepinčevo 12. veljače. Središnje euharistijsko slavlje u crkvi Sv. Dionizija u Kelkheimu predvodit će dominikanac iz Mainza o. Diethar Zils. Nakon mise bit će prigodni domjenak.

U Melbourneu će se Stepinčevo slaviti u katedrali Sv. Patrika 11. veljače, a euharistijsko slavlje predvodit će nadbiskup mons. Denis J. Hart D.D., uz koncelebraciju hrvatskih svećenika. Na svetoj misi pjevat će crkveni zborovi iz Melbournea i Geelonga, uz sudjelovanje hrvatskih folklornih ansambala i grupa.

I jedna od najstarijih hrvatskih katoličkih župa u inozemstvu, ona sv. Ćirila i Metoda i sv. Rafaela u New Yorku, Stepinčevo će slaviti 12. veljače. Misu će predvoditi fra Jozo Grbeš, kustos Hrvatske franjevačke kustodije sv. Obitelji sa sjedištem u Chicagu.

U Župi hrvatskih mučenika u kanadskoj Mississaugi slavlje će 12. veljače predvoditi vojni ordinarij u Republici Hrvatskoj mons. dr. Jure Bogdan. (IKA/croexpress)