U euharistijskom slavlju su, na poseban način, sudjelovali mladi župne zajednice okupljeni u Kolo Grupu i Hrvatsku školu pod imenom „Kardinal Stepinac”. Na misi su bili nazočni diplomatski predstavnici Republike Hrvatske, djelatnici Generalnog konzulata u New Yorku

U hrvatskoj župi sv. Ćirila i Metoda u New Yorku 11. veljače je proslavljen spomendan blaženoga Alojzija Stepinca. Svečanu misu predvodio je đakovačko-osječki nadbiskup i metropolit dr. Đuro Hranić uz koncelebraciju župnika fra Nikole Pašalića, te asistenciju župnog vikara fra Željka Barbarića. Nakon pozdrava i dobrodošlice koju je župnik uputio biskupu Hraniću, započelo je svečano euharistijsko slavlje u kom su, na poseban način, sudjelovali mladi župne zajednice okupljeni u Kolo Grupu i Hrvatsku školu pod imenom „Kardinal Stepinac”. Na misi su bili nazočni diplomatski predstavnici Republike Hrvatske, djelatnici Generalnog konzulata u New Yorku.
Poslije mise upriličen je kulturni program u dvorani pastoralnih okupljanja gdje su članovi Kolo grupe i Hrvatske škole izveli program. Nadbiskup Hranić se nakon toga sastao osobno s brojnim vjernicima te njujorške župe.
(IKA)