Generalna sjednica HKD-a je u Cindrofu jednoglasno potvrdila Stanka Horvata na čelu društva. Novi potpredsjednik za sjeverno Gradišće je postao Štefan Matković (35), učitelj iz Vorištana

Generalna sjednica HKD-a je nedjelju, 25. listopada u Cindrofu jednoglasno potvrdila Stanka Horvata na čelu društva. Biskupija je navijestila kako više neće surađivai s HKD-om u slučaju da Hrvatsko kulturno društvo na svojoj generalnoj sjednici opet odabere Stanka Horvata za predsjednika. To je u otvorenom pismu napisao voditelj Hrvatske sekcije, kanonik Štefan Vukić.
Stanko Horvat je ponovio da samo razgovor može biti put za rješavanje situacije i da HKD želi daljnju suradnju s biskupijom te da će odgovoriti na aktualno pismo.
Pri diskusiji je bivša potpredsjednica Jeka Perušić naglasila da bi se odbor morao pobrinuti, da Filež, Mjenovo i Gerištof opet dobiju hrvatskoga župnika. Ta hrvatska sela po umirovljenju Ivana Vertešiča sada imaju njemačkoga župnika.
Dugogodišnji potpredsjednik Heinc Grausam na generalnoj sjednici se nije kandidirao, a novi potpredsjednik za sjeverno Gradišće je postao Štefan Matković. Matković (35) je učitelj iz Vorištana.
(Hrvatska redakcija ORF-a)