Na sastanku se očekuje više od 40 sudionika, članova Središnjeg odbora u zemljama u kojima Kongres djeluje. Nakon radnog dijela, 1. srpnja, održat će se KONFERENCIJA ZA MEDIJE

U Zagrebu će se 30. lipnja i 1. srpnja održati sastanak Središnjeg odbora Hrvatskog svjetskog kongresa, krovne udruge iseljenih Hrvata. Sastanak je kao i obično, planiran u Hrvatskoj matici iseljenika, gdje se nalazi i Domovinsko sjedište HSK-a.

Ove godine, na sastanku se očekuje više od 40 sudionika, članova Središnjeg odbora u zemljama u kojima Kongres djeluje. Hrvatski svjetski kongres je međunarodna, neprofitna, nevladina i nestranačka organizacija, koja za zadaću ima povezati sve Hrvate i Hrvatice, hrvatske udruge i ustanove izvan domovine i tako stvarati bolje uvjete i interese hrvatske domovine i hrvatskog iseljeništva.

Ciljevi Hrvatskog svjetskog kongresa su unaprjeđenje zajedništva među Hrvatima, ostvarenje njihovih težnji, osiguranje kontinuiteta i razvoja vjerskog, duhovnog, kulturnog, društvenog i športskog naslijeđa u Hrvata.

Nakon radnog dijela, u petak, 1. srpnja u dvorani Matis (Trg S. Radića br. 3) u 12.00 sati, održat će se KONFERENCIJA ZA MEDIJE koja će izvijestiti o zaključcima, radu i dogovorenim aktivnostima Hrvatskog svjetskog kongresa.

Za HSK: Ivana Rora, voditeljica Domovinskog sjedišta HSK-a
Mob: 099 6115 116