Manifestaciju zajednički organiziraju Hrvatsko nacionalno vijeće i Hrvatsko kulturno-prosvjetno društvo „Jelačić“ iz Petrovaradina uz logističku potporu Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata te medijsko pokroviteljstvo NIU „Hrvatska riječ“

Ovogodišnja manifestacija „Srijemci Srijemu“ bit će održana u subotu, 16. travnja, s početkom u 19 sati, u Studiju M u Novom Sadu.
U programu će, uz domaćina – HKPD „Jelačić“ iz Petrovaradina sudjelovati članovi HKPD „Tomislav“ iz Golubinaca, HKC „Srijem – Hrvatski dom“ iz Srijemske Mitrovice, HKPD „Matija Gubec“ Ruma, HKD „Šid“ iz Šida, HKD „Ljuba“ iz Ljube, Društva hrvatske mladeži Zemuna iz Zemuna i Zajednice Hrvata Zemuna – knjižnica i čitaonica „Ilija Okrugić“ iz Zemuna, a kao gosti nastupit će Pjevačka skupina UG „Tragovi Šokaca“ iz Bača i Tamburaški sastav „Đurđinske cure“ iz Đurđina.
Manifestaciju zajednički organiziraju Hrvatsko nacionalno vijeće i Hrvatsko kulturno-prosvjetno društvo „Jelačić“ iz Petrovaradina uz logističku potporu Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata te medijsko pokroviteljstvo NIU „Hrvatska riječ“. Priredba „Srijemci Srijemu“ do sada je održana u Srijemskoj Mitrovici, Šidu i Rumi.
(ZKVH)