Nakon što je Lucija Zaninović osvojila brončanu medalju, njezina sestra blizanka Ana osvojila je srebro u kategoriji do 53 kilograma na Svjetskom prvenstvu u taekwondou u meksičkoj Puebli.

Ani je ovo peta velika medalja. Na SP-u u Pekingu 2007. bila je srebrna, u Koreji 2011. zlatna, sada u Meksiku još jednom srebrna. Osvojila je i europsko srebro, dok je na Svjetskom kupu 2012. bila treća.

Ana je u finalu izgubila od Koreanke Kim Yu Jin nakon neobjašnjive sudačke odluke. Naime, pri Aninom vodstvu 6:5 suci su hrvatskoj reprezentativki dodijelili parnu opomenu, ali nakon isteka službenog vremena koja je izjednačila rezultat na 6:6. Zaninović je već počela slaviti zlato kada je dobila opomenu. U dodatnoj rundi nakon gotovo minutu i pol nadmudrivanja Koreanka je osvojila zlatnu bod.

Zaninović je na putu do finala imala četiri borbe i sve četiri je sjajno odradila. U prvom kolu je bila slobodna, a potom je pobijedila Kineskinju Li Yao Yao 2:0. U trećem kolu Portorikanka Aniat Douendo nije imala šansu sa Splićankom koja se plasirala u četvrtfinale rezultatom 3:0. Borba za medalju dovela je nasuprot naše predstavnice Meksikanku Dianu Lara. No ni uz pomoć prepune dvorane i sudačkog vjetra u leđa Meksikanka nije imala šanse. Izgubila je 3:4. U polufinalnoj borbi sa Francuskinjom Floriane Liborio članica splitskog Marijana je dominirala od početka i borba je završila Aninom pobjedom 7:2.

Nastupio je i Lovre Brečić u kategoriji do 54 kg. Kao jedan od najmlađih sudionika prvenstva uspješno krenuo sa svojim nastupom. U prvom kolu je rezultatom 10:6 svladao Cleivera Olaizola. U drugom kolu Lovro se susreo sa Azerbajdžancem Mikayilom Aliyevim. Nakon napete borbe Lovre je izgubio od puno iskusnijeg borca na zlatni bod.
(Hrt)