Benković je svojim angažmanom više od četiri desetljeća pridonosio očuvanju jezičnog, kulturnog, povijesnog, vjerskog i nacionalnog identiteta Hrvata u Heilbronnu, a priznanje mu je na sedamdeseti rođendan uručio je voditelj Hrvatske katoličke zajednice Heilbronn fra Radovan Ćorić

U prostorijama Hrvatskog kulturno sportskog centra Blau-Weiß Tomislav Heilbronn nedavno je upriličena dodjela Srebrne medalje Republike Hrvatske Državnog ureda za Hrvate izvan RH, koju je potpisao predstojnik Zvonko Milas, najdugovječnijem predsjedniku ovog kluba Đuri Benkoviću.

Benković je svojim angažmanom više od četiri desetljeća pridonosio očuvanju jezičnog, kulturnog, povijesnog, vjerskog i nacionalnog identiteta Hrvata u Heilbronnu. Dobio je priznanje za svoj predani rad s generacijama Hrvata s područja Heilbronna, a i šire. Pritom se misli i na njegov rad u klubu Blau Weiß-Tomislav, doprinos u radu Hrvatskog svjetskog kongresa i angažmana na Europskim danima.

Pismeno mu je čestitao i generalni konzul RH u Stuttgartu Slavko Novokmet. Priznanje Benkoviću uručio je voditelj Hrvatske katoličke zajednice Heilbronn fra Radovan Ćorić na Benkovićev sedamdeseti rođendan.

U organizaciji proslave sudjelovali su prijatelji, rodbina, članovi hrvatske zajednice Heilbronn, a predsjednik kluba Blau-Weiß Tomislav Tihomir Tominac dodijelio je prigodan poklon i u ime kluba.

Među čestitarima je bio i zastupnik hrvatskih korijena u njemačkom parlamentu iz Heilbronna Josip Juratović, koji zbog obveza nije stigao osobno doći na dodjelu priznanja.

Fotogalerija http://fenix-magazin.de/priznanje-duri-benkovicu-za-cetiri-desetljeca-predanog-rada-s-hrvatima-u-heilbronnu1/