Sporazum su potpisali dekan Fakulteta filozofije i religijskih znanosti Sveučilišta u Zagrebu, predsjednik Hrvatskoga povijesnoga instituta, Marijan Kalapurić uime Hrvatske akademske zajednice u Austriji, predsjednik Hrvatske akademske zajednice u Austriji i ravnateljica Hrvatske akademske zajednice u Austriji

Prigodom simpozija o Mariji Tereziji Hrvatska akademska zajednica u Austriji sklopila je sporazum o suradnji s Filozofskim fakultetom Družbe Isusove u Zagrebu. Tim je oficijelno potvrđena već postojeća suradnja s Hrvatskim povijesnim institutom u Beču.

Ovo je prvi međunarodni sporazum Hrvatske akademske zajednice. Suradnjom namjeravaju jačati povijesne i kulturne veze između Hrvatske i Austrije s ciljem jačanja i realiziranja skupnih istraživačkih projekata, rekla jeravnateljica Anamarija Manestar.

Hrvatska akademska zajednica će 17. studenoga prirediti simpozij „650 godina+ Hrvati na Sveučilištu u Beču“ u velikoborištofskoj Kugi, a lani su izdali knjigu o Hrvatima na Bečkom sveučilištu.

Sporazum su potpisali dekan Fakulteta filozofije i religijskih znanosti Sveučilišta u Zagrebu, Ivan Koprek, predsjednik Hrvatskoga povijesnoga instituta, Ivan Šestak kao i Marijan Kalapurić uime Hrvatske akademske zajednice u Austriji, te Igor Lacković, predsjednik Hrvatske akademske zajednice u Austriji i ravnateljica Hrvatske akademske zajednice u Austriji, Anamarija Manestar.
(Hrvatska redakcija ORF-a)