U Gradskoj vijećnici održani su razgovori na temu “Oj, Bunjevče probudi se sada”. Izlaganja o doseljenju i povijesti, ali i aktualnom položaju bunjevačkih i šokačkih Hrvata održali su Joso Šibalin (Santovo), Živko Mandić-Budimpešta, dr. Mijo Karagić (Unda), i Tomislav Žigmanov (Subotica)

U organizaciji gradske Hrvatske samouprave, 12. studenog u Baji je organiziran Spomendan doseljenja bunjevačkih Hrvata u povodu obilježavanja 330. obljetnice. Program je započeo misnim slavljem u župnoj crkvi Svetog Antuna Padovanskog koje su suslužili vlč. Marko Bubalo i vlč. Ilija Ćuzdi.

Svečanosti su nazočili generalna konzulica RH u Pečuhu Vesna Haluga, parlamentarni zastupnik bajskog okruga Róbert Zsigó, parlamentarni glasnogovornik Hrvata Mišo Hepp, predsjednik HDS-a Ivan Gugan, predsjednik HNV-a u Srbiji Slaven Bačić, te drugi.

Uslijedilo je polaganje vijenaca u predvorju Gradske kuće kod spomen-ploče postavljene za 300. obljetnicu (1987.). Nakon toga u Gradskoj vijećnici održani su razgovori na temu “Oj, Bunjevče probudi se sada”. Izlaganja o doseljenju i povijesti, ali i aktualnom položaju bunjevačkih i šokačkih Hrvata održali su Joso Šibalin (Santovo), Živko Mandić-Budimpešta, dr. Mijo Karagić (Unda), i Tomislav Žigmanov (Subotica).

Svečanost je završena u Gradskome kazalištu gdje je upriličen bogat cjelovečernji program folklornog ansambla “Ivan Goran Kovačić” iz Zagreba s plesovima raznih hrvatskih krajeva. Nazočne je posebno oduševila koreografija bunjevačkih plesova.
(Hrvatskiglasnik)