Splitski skladatelj i orguljaš Ivan Božičević, skladbom ‘Come, sit with me in the clouds’ za violinu, čelo i klavir, pobijedio je na skladateljskom natječaju komornog ansambla ‘Trio Anima Mundi’ iz Melbournea. Nagrada uključuje i premijerne izvedbe na koncertima u Geelongu te Melbourneu

Splitski skladatelj i orguljaš Ivan Božičević, skladbom ‘Come, sit with me in the clouds’ za violinu, čelo i klavir, pobijedio je na skladateljskom natječaju komornog ansambla ‘Trio Anima Mundi‘ iz Melbournea.

Božičević je i dalje je iznimno uspješan na međunarodnoj sceni. Nakon toplo primljenih orguljaških koncerata na Tribini kompozitora u Beogradu te španjolskim gradovima Astorgi i Ponferradi, skladbom “Come, sit with me in the clouds” za violinu, čelo i klavir pobijedio je na upravo završenom skladateljskom natječaju komornog ansambla “Trio Anima Mundi” iz Melbourna.

Osim novčanog dijela, nagrada uključuje i premijerne izvedbe na koncertima u Geelongu 13. studenoga te Melbourneu 20. studenoga. “Trio Anima Mundi” čine pijanist Kenji Fujimura, violinistica Rochelle Ughetti te čelistica Noella Yan.
(Culturenet.hr)