Kvartet će izvesti i djela nagrađivanih hrvatskih skladatelja – Vlade Sunka i Ivana Božičevića te time dati svoj doprinos u promoviranju hrvatskog glazbenog stvaralaštva u europskom kontekstu. Suorganizator ovog koncerta je Hrvatsko društvo Luksemburg

U petak, 10. travnja, Splitski gitaristički kvartet odlazi na međunarodnu koncertnu turneju u Njemačku i Luksemburg. U subotu, 11. travnja, Kvartet će održati koncert u okviru 4. međunarodnog gitarističkog festivala u Augsburgu na kojem će večer prije nastupiti i jedan od najpoznatijih gitarista današnjice – Pavel Steidl.
U srijedu, 15. travnja, Splitski gitaristički kvartet će održati koncert u okviru ciklusa koncerata „Musique des Nations“ u kojem se predstavljaju komorni sastavi iz različitih zemalja Europske unije, a koji organizira međunarodna organizacija „UFF – L’Union fait la force.
Tom prilikom Kvartet će, između ostalog, izvesti i djela nagrađivanih hrvatskih skladatelja – Vlade Sunka i Ivana Božičevića te time dati svoj doprinos u promoviranju hrvatskog glazbenog stvaralaštva u europskom kontekstu. Suorganizator ovog koncerta je Hrvatsko društvo Luksemburg.
( MIC/Culturenet.hr)