Splićani prije nastupa u Bugarskoj 3. veljače nastupaju i na 5. međunarodnom festivalu komorne glazbe u španjolskom Torreperogilu

Otvarajući svoju malu europsku turneju, Splitski gitaristički kvartet održao je 31. siječnja koncert s djelima hrvatskih autora u Luksemburgu.
U prostoru Foyer Européena Kajo Milišić, Josip Dragnić, Goran Cetinić Koća i Martin Andrijašević svoj su nastup započeli varijacijama na temu „Karneval u Veneciji“ Ivana Padovca te skladbama “Nocturne” i “Siciliana” Slavka Fumića i Željka Brkanovića. Splitski umjetnici nastavili su s “Muzikom za gitaru” Frane Paraća i “Dvjema igrama” Borisa Papandopula. Posebno zanimljive bile su kompozicije Vlade Sunke “Oš‘ neš” i Ante Čaglja “Rodrigo u Zagori”. Koncert je zaključen djelima Miroslava Miletića, Ivana Božićevića i “Varijacijama na dalmatinsku temu” te završnom skladbom “Iščekivanje i odlazak” Vlade Sunke.
“Bio je ovo naš treći koncert u Luksemburgu u zadnje četiri godine. Tu se zapravo osjećamo već kao doma”, rekao je Josip Dragnić.
Očekuje ih i koncert u zgradi sofijske filharmonije u glavnom gradu Bugarske 5. veljače u okviru ciklusa koncerata pod nazivom „Musica Europa 2018“. No, Splićani prije nastupa u Bugarskoj 3. veljače nastupaju i na 5. međunarodnom festivalu komorne glazbe u španjolskom Torreperogilu.
(www.crodnevnik.de)”””””””””””””””””””””