Nakon što je prije deset godina zauvijek u tišinu samostana otišla glumica Edita Majić, njoj su se pridružile, jedna po jedna, i tri sestre iz obitelji Mladineo: Mihaela, Gabriela i Estera

Nakon što je prije deset godina zauvijek u tišinu samostana otišla glumica Edita Majić, njoj su se pridružile, jedna po jedna, i tri sestre iz obitelji Mladineo: Mihaela, Gabriela i Estera. Dokumentarac HTV-ovog splitskog dvojca Nada Šurjak I Pero Granić govori i o posjetu njihovih roditelja i sedmero braće sestrama koje više nikada neće zagrliti.
U samostanu svetog Josipa ( San Jose) u španjolskoj Avili živi zajednica bosonogih karmelićanki koju je osnovala sveta Tereza, a ovo mjesto, smješteno u srcu Iberijskog poluotoka, našoj javnosti postalo je poznato otkako je u njemu odabrala zauvijek živjeti splitska glumica Edita Majić, danas sestra Edita Marija od Križa.
Dokumentarni film o ovom uzbudljivom posjetu Avili snimili su Nada Šurjak, novinarka splitskog dopisništva HTV-a i Pero Granić, direktor fotografije, koji su putovali zajedno s vjernicima iz Splita, a nakon montaže Sandre Vrdoljak bio je emitiran na Prvom programu HTV-a na Badnjak u 16 sati. Film u trajanju od 30 minuta nosi naziv “Sloboda iza rešetaka”. Pogledajte film

Edita Marija od Križa prima pisma iz cijele Hrvatske od ljudi koji je traže da moli za njih, a ona im ovom prilikom poručuje da ne stiže svima odgovarati, no molitve im svesrdno udjeljuje.

Više