U Adžamovcima su ugostili članove HKD “Vladimir Nazor” iz Sombora, društva s kojima članovi KLD “Rešetari” i žitelji ove općine njeguju suradnju dugu više od 30 godina

Ove godine u Adžamovcima su ugostili članove Hrvatskog kulturno umjetničkog društva “Vladimir Nazor” iz Sombora, društva s kojima članovi Književno likovnog društva “Rešetari” i žitelji ove općine njeguju suradnju dugu više od 30 godina.

Nizali su se u Adžamovcima pjesma, ples, stih, lijepa riječ, a sve to “začinjeno” odličnim igrokazom, komedijom “Audicija” koju su izveli članovi dramske sekcije gostujućeg društva iz Sombora.

Riječi pozdrava nazočnima uputili su u ime organizatora i domaćina, predsjednik Mjesnog odbora Adžamovci Željko Domazetović, načelnik Općine Rešetari Zlatko Aga, predsjednik Književno likovnog društva “Rešetari” Ivan De Villa i član Predsjedništva Hrvatskog kulturno umjetničkog društva “Vladimir Nazor” Sombor Šime Rajić.

Svojim su stihovima večer oplemenili pjesnici, članovi Književno likovnog društva “Rešetari”, a nakon što se publika dobro nasmijala uz igrokaz gostiju iz Sombora, za pjesmu i dobro raspoloženje gostiju pobrinuli su se članovi Kulturno umjetničkog društva “Drežnik” koji su predstavili običaj “čijanja” perja.

– Iako smo ovaj put u užem sastavu društva, ipak smo simbolično, uz pjesmu i tamburaše, podsjetili na ovaj prekrasan običaj – kaže predsjednik Kulturno umjetničkog društva “Drežnik” Marijan Ruškan.

– Od blagdana Tri kralja do korizme, skoro svaku večer bilo je čijalo, s osmijehom pričaju dugogodišnji članovi Kulturno umjetničkog društva “Drežnik” Kata i Branko Vukšić.

Organizacije se prihvatio Mjesni odbor “Drežnik”, a u pomoć su im “priskočili” članovi Književno likovnog društva Rešetari i Kulturno umjetničkog društva “Drežnik.