Četiri središnja lika igraju: Martina Čverk (Gospa), Tena Nemt Brankov (službenica), Igor Kovač (vitez) i Nikola Baće (kapelan)

Gradsko dramsko kazalište Gavella iz Zagreba uskoro gostuje u Beču. U kazalištu Akzent 18. ožujka 2018. godine, s početkom u 19.30 sati, izvest će jednu od najpoetičnijih hrvatskih drama “Romanca o tri ljubavi”, pjesnika, prozaika i dramatičara Antuna Šoljana (1932. – 1993.). Redatelj, scenograf i autor glazbe je Boris Svrtan. U ovoj kultnoj Šoljanovoj drami žanrovski određenoj kao “sentimentalna farsa”, četiri središnja lika igraju: Martina Čverk (Gospa), Tena Nemt Brankov (službenica), Igor Kovač (vitez) i Nikola Baće (kapelan). Kako stoji u najavi predstave, “Šoljan u svojoj prepoznatljivoj poetici modernističkog iskustva ispisuje nadahnutu igru u stihovima, s neskrivenom intertekstualnošću koja žonglira rečenicama i mislima Shakespeareovim, Cervantesovim, Baudelaireovim. Virtuoznost jezika kojim se poigrava književnom baštinom i otkriva izvrsno poznavanje ne samo srednjovjekovne trubadurske književnosti, zavodljiva je i glumcu i gledatelju”.

S time se slažu i organizatori gostovanja zagrebačkog Gradskog dramskog kazališta Gavella u austrijskom glavnom gradu, Kulturno sportsko društvo Zagreb u Beču na čelu s predsjednikom Blaškom Papićem te bečko kazalište Akzent koje često ugošćuje hrvatske kazališne, dramske i glazbene umjetnike.

Tekst: Snježana Herek (Moja Hrvatska)

Info/ulaznice:
www.zagrebwien.at 
www.gavella.hr 
0699/19451910 – 0650/3005120
Ulaznice: € 16 / € 18 / € 20 / € 2