Serijal se temelji na knjizi Jasena Boke potpisuje troje scenarista – Jasen Boko, Lada Martinac Kralj i Davor Žmegač, koji je ujedno i redatelj. Urednica projekta je Jasmina Božinovska Živalj.

U produkciji Hrvatske radiotelevizije i Radio televizije Srbije snima se igrano-dokumentarni serijal pod nazivom Tin – 30 godina putovanja, kao prvi zajednički projekt dva javna medijska servisa poslije potpisivanja protokola o suradnji. Serijal o životu glasovita pjesnika Tina Ujevića imat će četiri epizode od po 55 minuta, a premijerno prikazivanje krenut će na HRT-u krajem listopada ove godine. Serijal bi trebao biti prikazan na RTS-u nakon ili paralelno s prikazivanjem na HRT-u.
Tin – 30 godina putovanja, prema pisanju Jutarnjeg lista, uz narativni diskurs i arhivsku građu (pjesnikova ostavština, dokumenti) ima i igrani nivo gdje se pojavljuje pjesnikova poetska riječ. Serijal koji se temelji na knjizi Jasena Boke potpisuje troje scenarista – Jasen Boko, Lada Martinac Kralj i Davor Žmegač, koji je ujedno i redatelj. Urednica projekta je Jasmina Božinovska Živalj. Direktor fotografije je Davorin Gecl, skladatelj Mate Matišić, a producentica Margareta Jelčić. Glavne uloge tumače Igor Kovač (mladi Tin), Milan Pleština (stari Tin), pripovjedač je Mislav Čavajda, a u seriji glumi još više od 50 hrvatskih glumaca.
Serijal je sniman na više lokacija, u nekoliko država. Između ostalog, snimano je u Vrgorcu, Makarskoj, Splitu, Zagrebu, Parizu, Sarajevu i Beogradu.

Urednica projekta Jasmina Božinovska Živalj smatra da su javni servisi Hrvatske i Srbije uradili veliki i dobar posao, u koji je, napominje, uložen ne samo novac već i znanje i energija.
Serijal nastoji rasvijetliti lik Ujevića kao pjesnika, ali i kao političkog aktivista koji je bio pristaša jugoslavenskog ujedinjenja. Osvjetljava se i njegov buntovnički i boemski duh. Serijal prikazuje Ujevića raskidanog životnim odlukama, koji živi na ivici, boemski, suprotstavljajući se malograđanskom
(ZKVH)