U organizaciji Hrvatskoga dušobrižničkog ureda iz Frankfurta na Majni i Hrvatske katoličke misije Düsseldorf na smotri su nastupili : zbor HKM Düsseldorf, zbor HKM Mainz, zbor HKM Mittelbaden/Karlsruhe, zbor HKM Mannheim/Mosbach, zbor HKZ Sindelfingen, zbor HKZ Balingen/Ebingen, zbor HKZ Ludwigsburg, zbor HKZ Mülheim-Oberhausen, zbor HKM Wiesbaden, zbor HKM Wuppertal, zbor HKM Frankfurt am Main i zbor HKM Kassel

Tradicionalna, 19. smotra crkvenih zborova hrvatskih katoličkih misija (HKM) i zajednica (HKZ) u Njemačkoj održana je u subotu, 12. studenoga u crkvi Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije u Neussu, u organizaciji Hrvatskoga dušobrižničkog ureda iz Frankfurta na Majni i Hrvatske katoličke misije Düsseldorf. Na smotri je nastupilo dvanaest zborova odraslih.

Prije smotre slavljeno je svečano misno slavlje, koje je predvodio i propovijedao provincijal Franjevačke provincije Presvetoga Otkupitelja sa sjedištem u Splitu fra Joško Kodžoman u suslavlju s delegatom za hrvatsku pastvu u Njemačkoj vlč. Ivicom Komadinom, voditeljem HKM Düsseldorf fra Petrom Čirkom i voditeljem HKZ Ludwigsburg i HKZ Korntal fra Antom Malešom. Misnom slavlju pribivalo je i više svećenika i pastoralnih suradnica redovnica i pastoralnih suradnica i suradnika laikinja i laika, uglavnom pristiglih sa svojim zborovima na smotru.
Pjevanje na misi predvodila je skupina djevojaka i muška klapa „Bandira” iz HKM Düsseldorf, predvođena pastoralnim suradnikom u HKM Düsseldrof Franom Milićem.

Prije početka smotre pozdravnu riječ uputili su o. Čirko, provincijal Kodžoman, biskupski vikar za područje Internacionalnoga katoličkog dušobrižništva u Nadbiskupiji Köln mons. dr. Markus Hofmann i delegat Komadina, koji je otvorio smotru. Svaki zbor je izveo po dvije skladbe.
Najprije je nastupio zbor HKM Düsseldorf, a potom su iz košarice redoslijed nastupa zborova izvlačili mons. Hofmann i provincijal o. Kodžoman.

Tako su nastupili zborovi ovim redom: zbor HKM Mainz, zbor HKM Mittelbaden/Karlsruhe, zbor HKM Mannheim/Mosbach, zbor HKZ Sindelfingen, zbor HKZ Balingen/Ebingen, zbor HKZ Ludwigsburg, zbor HKZ Mülheim-Oberhausen, zbor HKM Wiesbaden, zbor HKM Wuppertal, zbor HKM Frankfurt am Main i zbor HKM Kassel. Na kraju smotre predstavnicima zborova spomenice su predali provincijal Kodžoman, delegat Komadina i o. Čirko. Program su vodile Manuela Lukić i Mia Šipić. Nakon smotre za sve je u obližnjoj dvorani župe Navještenja Blažene Djevice Marije organiziran objed, a potom je ugodno raspoloženje nastavljeno uz pjesmu i glazbu.

Fotogalerija