Tema ovogodišnje izložbe u sklopu Dužijance 2016., je Bunjevačko momačko kolo i Dužijanca. Izložbu zajednički pripremaju Udruga bunjevačkih Hrvata Dužijanca i Katoličko društvo Ivan Antunović, u suradnji s Gradskim muzejom Subotice

Smotra dječjeg folklora Djeca u Dužijanci bit će održana 2. i 3. srpnja. Drugog srpnja, u subotu, u HKC-u Bunjevačko kolo u 20.00 sati bit će održana folklorna večer sudionika smotre, a sljedećeg dana, u nedjelju, sudionici će prisustvovati svetoj misi zahvalnici u katedrali Svete Terezije Avilske koja počinje u 10.00 sati, a potom u svečanoj procesiji oko crkve. Program Dužijance

Izložba „S Božjom pomoći“ bit će otvorena u srijedu, 6. srpnja u Suvenirnici Gradske kuće u Subotici, s početkom u 19.00 sati.
Sadržaj izložbe vezan je za Bunjevačko momačko kolo i Dužijancu, a bit će izloženi predmeti, barjaci, fotografije i dokumenti iz vremena kada je društvo djelovalo. Na izložbi će sažeto biti predstavljena povijest Bunjevačkog momačkog kola, te njegove aktivnosti koje su u svom radu isticali kao najvažnije: a) mušku mladež izobražavati u religioznom i domoljubnom duhu; b) odgajati ih u prosvjetnom i privrednom pravcu; c) priređivati im pristojne zabave i predavanja, te osnivati knjižnice.

Izložba je podijeljena u dva segmenta. Prvi dio bavit će se poviješću društva, njegovim osnivanjem, djelovanjem između dvaju svjetskih ratova i konačno ukidanjem. Drugi dio izložbe posvećen je organiziranju proslave Dužijance u suradnji s Katoličkim divojačkim društvom.

Bunjevačko momačko kolo bila je katolička prosvjetno-odgojna i zabavna organizacija subotičke mladeži između dvaju svjetskih ratova. Društvo je osnovano nakon Prvoga svjetskoga rata kao pandan Katoličkom divojačkom društvu. Prva skupština društva održana je 24. X. 1920. godine.
(ZKVH)