Slovenski parlament danas će ratificirati hrvatski pristupni ugovor s Europskom unijom , a svečanom proglašenju ratifikacije u parlamentu nazočit će uz visoke slovenske dužnosnike i hrvatski premijer Zoran Milanović, te ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić

Slovenski parlament danas će ratificirati hrvatski pristupni ugovor s Europskom unijom , a svečanom proglašenju ratifikacije u parlamentu nazočit će uz visoke slovenske dužnosnike i hrvatski premijer Zoran Milanović, te ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić.
Slovenija i Hrvatska su 7. ožujka ove godine postigle dogovor o rješavanju spora oko Ljubljanske banke, čime je bila uklonjena i posljednja prepreka za ulazak Hrvatske u punopravno članstvo EU 1. srpnja.
Premijer Milanović u Ljubljani će se sastati s premijerkom Alenkom Bratušek i s njome održati tiskovnu konferenciju, te s bivšim premijerom Janezom Janšom, ljubljanskim gradonačelnikom Zoranom Jankovićem i predsjednikom slovenskih socijaldemokrata Igorom Lukšičem.
Ministrica Pusić odvojeno će se sastati sa svojim slovenskim kolegom Karlom Erjavcem. Svečani ručak za hrvatsko izaslanstvo priredit će slovenski predsjednik Borut Pahor. (HINA)

Opširnije