Izložba “Sicut in caelo et in terra”, autorica Cvetke Hojnik, Irene Gajser i Slađane Matić Trstenjak postavljena je u Galeriji Razvid

Izložba “Sicut in caelo et in terra”, autorica Cvetke Hojnik, Irene Gajser i Slađane Matić Trstenjak, otvara se u petak, 6. svibnja u 18 sati u Galeriji Razvid, POU Zaprešić (Trg žrtava fašizma 11, Zaprešić).

Izložba je uzvratna jer je HKD Maribor ugostio Zaprešićki biennale akvarela 2015., u Vetrinjskom dvoru u Mariboru. Pozivnica

Cvetka Hojnik rođena je u Murskoj Soboti, Slovenija. Diplomirala je na Naravoslovnom tehničkom fakultetu Sveučilišta u Ljubljani, smjer dizajn tekstila i odjeće. Stručno se usavršavala na Akademiji likovnih umjetnosti i dizajna u Ljubljani u klasi Bojana Gorenca i Boruta Vogelnika. U ovom mjesecu branit će i svoj magistarski rad s nazivom En Soph. Dosada je imala više od sedamdeset samostalnih izložaba. Članica je Društva likovnih umjetnika Maribor, Saveza društava likovnih umjetnika Slovenije, Austrijskog društva likovnih umjetnika i Društva međunarodnih slobodnih umjetnika. Živi i stvara u Lendavi.

Irena Gajser rođena je u Mariboru, Slovenija. Diplomirala je u slikarskoj klasi profesora Darka Slavca na Školi za crtanje i slikanje u Ljubljani – Arthouse College of Visual Arts. Predsjednica je Društva likovnih umjetnika Maribor. Članica je IO Saveza društava likovnih umjetnika Slovenije. Vodila je projekt Europske prijestolnice kulture Maribor 2012. Dosada je imela preko šezdeset skupnih i šesnaest samostalnih izložaba. Živi i stvara u Mariboru.

Slađana Matić Trstenjak rođena je u Doboju, Bosna i Hercegovina. Magistrirala je u slikarskoj klasi profesora Antuna Borisa Švaljeka na Akademiji likovnih umjetnosti na Širokom Brijegu, Sveučilišta u Mostaru. Članica je: Udruženje likovnih umjetnika Bosne i Hercegovine, Društva likovnih umjetnika Maribor, Saveza društava likovnih umjetnika Slovenije i Hrvatskog kulturnog društva Maribor. Dosada je imela preko sedamdeset skupnih i osamnaest samostalnih izložaba (Hrvatska, BiH, Austrija, Slovenija).