Na vernissageu izložbe “Inspiriran morem” su uz brojne goste i prijatelje umjetnosti nazočili naš veleposlanik dr. sc. Ivan Grdešić i drugi tajnik, Ana-Marija Žuvan iz VRH-a u Londonu. Stjepko Mamić je izložio 50 slika u tehnici ulja, akrila i mix-medije na lanenom platnu, od čega je 40 slika bilo dopremljeno iz Dubrovnika dok su deset donijeli njihovi vlasnici iz Oxforda i Londona

Nakon uspješno okončane samostalne izložbe “Inspiriran morem” u Royal Opera Arcade Galllery (ROA), Pall Mall, od 3. do 9. svibnja, dubrovački slikar i pomorski kapetan Stjepko Mamić vratio se u domicilnu luku rodnog Dubrovnika.
Na vernissageu su uz brojne goste i prijatelje umjetnosti nazočili naš veleposlanik dr. sc. Ivan Grdešić i drugi tajnik, Ana-Marija Žuvan iz VRH-a u Londonu. Tom prigodom je kap. Stjepko Mamić veleposlaniku Grdešiću uručio sliku “Net II” iz serije “Net” koja će otsada krasiti zidove sjedišta veleposlanstva u Londonu. Inače, najveću pozornost na izložbi su ponovno izazvale četiri slike iz serije Mreža, osobito “Big Net” koju su kroz glavni izlog Galerije u Pall Mallu prolaznici fotografirali po cijeli dan.
Ovo je bilo treće predstavljanje ovog samostalnog umjetnika u Velikoj Britaniji od prosinca 2014., kada je prvi put izlagao u ROA Gallery na međunarodnoj izložbi “Inside II”; nakon toga je uspješno izlagao u Oxfordu, na Art Fairu u veljači 2015. u Town Hallu and Museum of Oxford, kada je prema glasovima publike uvršten u TOP 10.
Stjepko Mamić je ovom prigodom izložio 50 slika u tehnici ulja, akrila i mix-medije na lanenom platnu, od čega je 40 slika bilo dopremljeno iz Dubrovnika dok su deset donijeli njihovi vlasnici iz Oxforda i Londona. Predgovor za katalog izložbe je napisao je umjetnik i likovni kritičar Jose Van Roy Dali, sin glasovitog umjetnika Salvadora Dalija.
Stjepkova slika “Jedra sv. Petra” je na naslovnici aktualnog proljetnog izdanja britanskog časopisa za umjetnost Hidden Treasure Art Magazinea.
(dubrovacki.hr)