Grb Slavonskog Broda dodijeljen Zavičajnom klubu ‘Brođani u Berlinu’, u prigodi obilježavanja njihovih 25 godina nesebičnog humanitarnog rada, u ime Kluba primila je njegova dopredsjednica Elizabeta Kopić

Na središnjoj proslavi Dana grada Slavonskog Broda, 16. svibnja, na blagdan sv. Ivana Nepomuka, njegova nebeskog zaštitnika, dodijeljene su nagrade i priznanja pojedincima i kolektivima koji su svojim radom i djelovanjem pridonijeli razvoju i ugledu grada.
Gradonačelnik Slavonskog Broda Mirko Duspara predstavio je tom prigodom okupljenim uzvanicima u proteklih godinu dana realizirane razvojne projekte. Javno priznanje i nagrada Štit Berislavića dodijeljeno je prof. Mariji Matić, kiparu Ivi Krajinoviću, Dragutinu Mostarkiću, Zlatku Dujmiću te vrhunskom sportašu Antunu Novakoviću. Nagrada za životno djelo Zlatna čaplja dodijeljena je Zlatku Klobučaru za iznimna stručna i tehnička postignuća i rezultate na podizanju gospodarskog ugleda tvrtke Đuro Đaković, a Grb Slavonskog Broda dodijeljen je dekanu Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti prof. dr. sc. Damiru Matanoviću, Vinku Anušiću, Veleučilištu u Slavonskom Brodu, tvrtki Saint Jean Industries, te našim dragim „Berlinčanima“ – Zavičajnom klubu ‘Brođani u Berlinu’, u prigodi obilježavanja njihovih 25 godina nesebičnog humanitarnog rada, dobročinstva, trajnog prijateljstva te svesrdne pomoći na dobrobit građana i voljenog im grada Slavonskog Broda. Nagradu je u ime Kluba primila njegova dopredsjednica Elizabeta Kopić.
Podsjetimo, Zavičajni klub Brođana u Berlinu za nagradu Grada Slavonskog Broda predložilo je uredništvo web portala Hrvatski glas Berlin, a na svečanoj sjednici bili su i urednica portala Sonja Breljak te nekoliko suradnika, kao i članova kluba iz Berlina i drugih gradova u Hrvatskoj.
(Hrvatski glas Berlin)