Načelnik Općine Rešetari Zlatko Aga i predsjednik KLD „Rešetari“ Ivan De Villa posjetili su Općinu Lupak u Rumunjskoj u kojoj živi više od tri tisuće Hrvata. Sastali su se s predsjednikom Demokratskog saveza Hrvata u Rumunjskoj, predstavnicima Općine Lupak i župnikom Marijanom Tjikulom

U četvrtak, 7. studenoga načelnik Općine Rešetari Zlatko Aga i predsjednik Književno likovnog društva „Rešetari“ posjetili su Općinu Lupak u Rumunjskoj u kojoj živi više od tri tisuće Hrvata.
U izaslanstvu su bili Zlatko Aga, načelnik Općine Rešetari, Ivan De Villa, predsjednik KLD „Rešetari“ i Zdravko Šamal, član savjeta načelnika Općine Rešetari.
Uz obilazak svih naselja održan je i sastanak s predsjednikom Demokratskog saveza Hrvata u Rumunjskoj, Petrom Hateganom, i predstavnicima Općine Lupak, načelnikom Vlasici Marianom, njegovim zamjenikom Mateijem Većom, te profesorima hrvatskoga jezika u školama u Lupaku i Klokotiću, Marianom B. Lukacelom i Marianom G. Lukacelom. Na sastanku su bili i predstavnici Maria Draghia, Matria Banac i Marian Lukacela iz mjesta Ravnik, Klokotić.
Razgovaralo se o suradnji Demokratskog saveza Hrvata u Rumunjskoj i Književno likovnog društva Rešetari, o suradnji Općina Rešetari i Lupaka, i većem sudjelovanju hrvatskih pjesnika iz Rumunjske na Rešetaračkim susretima pjesnika.
Uz spomenuto, u okviru posjeta izaslanstvo je posjetilo i katoličke crkve po naseljima, a načelnik je razgovarao sa župnikom Marijanom Tjikulom.

Tekst i fotografije: Ivan De Villa