Društvo sv. krunice proslavilo je u 12. listopada zlatni jubilej. Osnovao ga je prvi župnik fra Irinej Petričak, a svrha mu je da molitvom krunice, aktivnim sudjelovanjem na misama i karitativnim radom pomaže župi i međusobno na izgradnji Crkve i očuvanju pradjedovske katoličke vjere

Društvo sv. krunice proslavilo je u nedjelju, 12. listopada zlatni jubilej u hrvatskoj župi sv. Ćirila i Metoda i sv. Rafaela u New Yorku. Za proslavu jubileja Društvo se kao i cijela župna zajednica, pripremalo trodnevnicom koju je predvodio dr. o. Mijo Nikić, DI.
Svečanu misu zahvalnicu u povodu zlatnog jubileja Društva predvodio je fra Jozo Grbeš, kustos Hrvatske franjevačke kustodije za Ameriku i Kanadu. Koncelebrirali su župnik fra Nikola Pašalić, župni vikari fra Ilija Puljić i fra Dražan Boras te o. Mijo Nikić, koji je i propovijedao.
Tijekom mise u Društvo je primljeno 5 novih članica koje su svoja obećanja izrekle na oltaru pred cijelom župnom zajednicom i članicama Društva da će služiti Bogu, župljanima i cijeloj zajednici svakodnevnim moljenjem krunice, karitativnim radom te zalaganjem za opće dobro.
Nakon mise uslijedio je zajednički ručak na kojem su im se pridružili i voditelj hrvatske misije u New Jerseyju don Đordano Belanić te generalna konzulica RH u New Yorku Spomenka Cek.
Društvo sv. krunice osnovano je 19. listopada 1914. godine, godinu dana kasnije od osnutka hrvatske župe sv. Ćirila i Metoda u New Yorku. Osnovao ga je prvi župnik fra Irinej Petričak. Svrha Društva je da svojom postojanom molitvom krunice, aktivnim sudjelovanjem na misama i karitativnim radom pomaže župi i međusobno na izgradnji Crkve i očuvanju pradjedovske katoličke vjere.
(IKA)