Misu je predvodio fra Ivo Tadić, voditelj HKM u Wollongongu, uz koncelebraciju fra Euzebija Maka iz Newcastla, te domaćina fra Miroslava Jelića, voditelja HKM Canberra. Misno slavlje animirao je crkveni zbor izborom prigodnih pjesama i uz pratnju domaćeg tamburaškog sastava

Hrvatski vjernici koji žive u australskim gradovima Canberri i Wollongongu, a okupljaju se na duhovne, kulturne i ostale sadržaje u Hrvatskoj katoličkoj misiji Bl. Alojzija Stepinca u Canberri, kojom upravljaju franjevci Bosne Srebrene, tradicionalno su svečano 7. veljače proslavili Stepinčevo, spomen-dan 55. obljetnice preminuća blaženog nebeskog zaštitnika svoje misije.
Misu je predvodio fra Ivo Tadić, voditelj HKM u Wollongongu, uz koncelebraciju fra Euzebija Maka iz Newcastlea, te domaćina fra Miroslava Jelića, voditelja HKM Canberra. Misno slavlje animirao je crkveni zbor izborom prigodnih pjesama i uz pratnju domaćeg tamburaškog sastava.
U homiliji fra Ivo je oslikao život i djelovanje blaženoga kardinala Stepinca. U drugom dijelu slavlja vjernici su u procesiji izašli iz crkve i pred kipom blaženog Alojzija, pomolili se i otpjevali nekoliko prigodnih hrvatskih crkvenih pjesama. Zatim se nastavilo slavlje u natkrivenom crkvenom dvorištu. Slavlje su uljepšali tamburaši i crkveni zbor, koji su izveli koloplet hrvatskih narodnih i crkvenih pjesama.
(IKA)

Fotografije