Svečanim misnim slavljem u crkvi Liebfrauen u Stuttgart Bad Cannstattu Hrvatska katolička zajednica Bad Cannstatt proslavila je dan zajednice i 25 godina svećeništva fra Jure Zebića

Svečanim misnim slavljem u punoj crkvi Liebfrauen u Stuttgart Bad Cannstattu 9. srpnja je Hrvatska katolička zajednica Bad Cannstatt proslavila dan zajednice i 25 godina svećeništva fra Jure Zebića.

Misno slavlje započelo je svečanom procesijom svećenika, ministranata i folklora, a liturgiju je predvodio voditelj zajednice fra Jure Zebić. Koncelebrirao i propovijedao je Fra Frane Milanović.

U liturgijskom pjevanju su sudjelovale klape iz Stuttgarta: ženska Filiae Croatie, pod vodstvom Marije Žulj, muška Stella Maris pod vodstvom Ivana Bošnjaka i crkveni zbor zajednice. Na kraju mise predsjednica Pastoralnog vijeća Jela Turk čestitala je fra Juri srebrni jubilej i zahvalila za dugogodišnje služenje u ovoj zajednici. Potom su folkloraši otpjevali dvije domoljubne pjesme.

Nakon mise je uslijedio ručak i fešta pred crkvom. Folklorne skupine misijskog KUD- a Krešimir, koje vodi Ivanka Kamenšek, otplesale su nekoliko kola a uz klapske pjesme prisutni su uživali u ugodnom druženju.

Fotogalerija