Fotografije Miha Skvrce objavljene i u mnogim knjigama, a nekoliko je knjiga sam opremio fotografijama, poput Dubrovačke kuharice u izdanju EPH i likovne monografije Viktor Šerbu

Izložba Miha Skvrce ‘Umjetnici i Sveti Vlaho’ otvorena je 15. srpnja navečer u podružnici HMI u Dubrovniku.
Ideja umjetnika iza likovnog djela, onoga koji se ne vidi dok promatramo sliku, romantičarska je ideja kojoj su umjetnici pristupali izrađujući autoportrete, a u postmodernoj umjetnosti autor postaje objekt svojih slika.
Ova izložba donosi pred promatrača zanimljiv svijet unutrašnjosti radnih prostora umjetnika u koje publika gotovo nikad nema priliku zaviriti. Istovremeno, ovom se izložbom slavi dubrovački parac Sveti Vlaho.
Miho Skvrce rođen je 1976. u Dubrovniku gdje je završio osnovnu školu i Gimnaziju, nakon čega je upisao studij slikarstva na Accademia di Belle Arti u Veneciji. Na studiju je izučavao i fotografiju da bi se po povratku u Dubrovnik posvetio se isključivo profesionalnoj umjetničkoj i novinskoj fotografiji te je dugo godina radio kao suradnik u časopisu Welcome Turističke zajednice Grada Dubrovnika, Dubrovačkog vjesnika, Globusa i mnogih drugih revija, časopisa, novina i raznovrsnih publikacija.
Njegove su fotografije objavljene i u mnogim knjigama, a nekoliko je knjiga sam opremio fotografijama, poput Dubrovačke kuharice u izdanju EPH i likovne monografije Viktor Šerbu. Živi i radi u Dubrovniku.

Fotogalerija