Savez hrvatskih društava Berlina je u prostorijama Hrvatske zajednice, jedne od devet članica Saveza, održao godišnju skupštinu koju je vodio predsjednik Saveza, Ivan Bitunjac. O financijama Saveza je govorila rizničarka Elizabeta Kopić

Savez hrvatskih društava Berlina je u prostorijama Hrvatske zajednice, jedne od devet članica Saveza, održao godišnju skupštinu koju je vodio predsjednik Saveza, Ivan Bitunjac. Predsjednik Bitunjac je pročitao izvješće o radu u prošloj godini, a o financijama Saveza je govorila rizničarka Elizabeta Kopić.

Najvažnije aktivnosti Saveza u prošloj godini bili su Blistava noć klasike, obilježavanje Marulićeva rođendana, božićna zabava te sudjelovanje u obilježavanju 20. obljetnice postojanja košarkaškog kluba Croatia. Razgovaralo se i diskutiralo i o ovogodišnjoj, šestoj po redu, nedavno održanoj Blistavoj noći klasike. I već se razgovaralo i o mogućem novom datumu (18. svibanj 2014.) za iduću godinu.
Savez, odnosno, sva društva zajedno, naći će se 30. lipnja u prostorima Hrvatske zajednice, gdje će od 20 sati, započeti proslava ulaska Hrvatske u EU. Za sve koji se budu željeli pridružiti ovoj proslavi, ulaz je slobodan!
Naravno, Savez će i ove godine pozvati Hrvate Berlina na obilježavanje rođendana Marka Marulića, 18. kolovoza. Detalje ovog susreta kod Marulovog spomenika, točno vrijeme i sudionike, još ćemo naknadno, pravovremeno, objaviti.
(Hrvatski glas Berlin)