Hrvatska kulturna zajednica je u subotu 21. veljače, u Domu kardinala Kuharića u Wiesbadenu održala svoj jubilarni 25. Sabor. Istog su dana obilježili i Međunarodni dan materinskoga jezika pod visokim pokroviteljstvom povjerenstava (HR i D) za UNESCO.

Razgovaralo se i o časopisu “Riječ” koja je dobitnik ovogodišnje potpore za izdavački rad od strane Državnog ureda za Hrvate izvan Domovine.
– Riječ je odavno prepoznata među našim čitateljima i prerasla je okvire naše udruge. Ponosni smo na ljude koji je čine i koji su zaslužni što ona izlazi – kazao je Ivica Košak, predsjednik HKZ Wiesbaden pozivajući sve zainteresirane za suradnju.
Ivan Škegro i Nicole Depikolozvane, učenici Hrvatske nastave u Hessenu dobili su priznanje za svoje školske uspjehe. Priznanicu im je uručio Ivica Košak.
Nakon pregleda projekata iz 2014.godine, iz HKZ Wiesbaden su najavili i predstavljanje knjige, “Hrvatski iseljenički zbornik” u izdanju Hrvatske matice iseljenika za 2015 godinu te okvirnu izložbu umjetničkih radova, postera i plakata kao i prigodni članak o legendi i mitovima vezanim uz hrvatsko iseljeništvo na primjeru “studije o Nikoli Tesli”.
(fenix-magazin.com)