Snježana je bila iznimna žena, ambiciozna i inteligentna. Dotakla je mnoge živote, inspirirala i poticala s nevjerojatnom energijom, ljubavlju, snagom, ulaganjem, brigom i suosjećanjem

Vrlo smo ožalošćeni zbog nenadanog i naglog odlaska naše cijenjene i voljene članice i prijateljice Snježane.
Vrijedno, neumorno, aktivno je radila i zalagala se za boljitak svih Hrvata, za manjinska i ljudska prava, pomagala onima kojima je potrebno riječima i djelima. U svom dugogodišnjem volontiranju ostavila je značajni doprinos u našoj Zajednici.
Marljivim, nesebičnim i požrtvovanim djelovanjem bila je pokretač puno toga, u velikoj posvećenosti očuvanju hrvatskog identiteta, kulture, tradicije, a posebice hrvatskoga jezika. Sudjelovala je gotovo u svemu s puno optimizma, vjere u bolje sutra, silne volje, i uzdizanje svih onih u njenom okruženju – i kao profesorica, prevoditeljica, planinarka i svojim humanitarnim radom.
Iznimna žena, ambiciozna i inteligentna s toliko entuzijazma i dinamičnosti postizala je uspjehe i napredovala u životu i radu. Dotakla je mnoge živote, inspirirala i poticala s nevjerojatnom energijom, ljubavlju, snagom, ulaganjem, brigom i suosjećanjem.
Od naše Snježane možemo naučiti dijeliti dobrotu, pažnju, ljubazne geste, praštati, pomagati…. Darovala nam je sebe srdačno i otvorena uma, ostavila je duboki trag. Bila je velika duša i ogromno srce, mnogima je bila i ostala uzor.
Teško je povjerovati i shvatiti da je nema. Ostalo je nedorečenih riječi, ideja, projekata, još toliko toga za napraviti, odraditi…
Izgubili smo plemenitu, divnu osobu. Nedostajat će nam neizmjerno njena toplina, osmijeh, vedar duh koji zrači i bodri, ali ostat će u našim srcima, mislima.
Neizmjerno žalimo što je otišla sada, no slavimo njezin život i djela. Njezin životni put u trenu je nestao no nastavlja se dalje u život vječni, među anđelima. Počivala u miru Božjem.
Misa za pokoj duše naše drage Snježane Trojačanec, bivše predsjednice Zajednice Hrvata u Republici Makedoniji održana je 8. prosinca u katoličkoj katedrali Presveto srce Isusovo u Skopju.
(Zajednica-Hrvata-u-Republici-Makedoniji)

Tekst: Anton Kuljevan