Gotovo deset tisuća posjetitelja uživalo je na najvećem hrvatskom koncertu u iseljeništvu uz nastup najvećih imena hrvatske estradne scene: Pejakovića, Cetinskoga, Prljavce, Rozgu…. Sjajnu glazbenu večer moderirao je fra Marinko Vukman, a mlade talente predstavljao je Ante Tokić, Zadranin na privremenom radu u Duisburgu

 

Istinski spektakl bila je i ovogodišnja „Hrvatska noć“ u dvorani Fraport Arena u Frankfurtu! Gotovo deset tisuća posjetitelja 3. studenoga uživalo je uz nastup najvećih imena hrvatske estradne scene.
Sjajnu glazbenu večer moderirao je fra Marinko Vukman, a program je otvorio legendarni Zlatko Pejaković. „Hrvatska noć“ redovito nudi šansu mladim, nadarenim pjevačicama i pjevačima da, u stanci između nastupa velikih zvijezda, i oni pokažu što znaju. Jedan od takvih talenata ove je godine bio Ante Tokić, Zadranin na privremenom radu u Duisburgu. Lijepim vokalnim izvedbama nekoliko dalmatinskih pjesama, Ante je održao štimung, sve do izlaska Prljavog kazališta na pozornicu.
Pipa iz Mostara i Dado Kukić u kratkim nastupima nastojali su održati dobru atmosferu u dvorani. Uzavrelo je, pak, ponovo izlaskom Tonija Cetinskog na binu. Zasigurno jedan od najboljih vokala u Hrvatskoj frapirao je svojim iznimnim pjevačkim sposobnostima tenora. Uvijek rado viđen gost na koncertima među Hrvatima u Njemačkoj je Mate Bulić.
Apsolutni vrhunac priredbe „Hrvatska noć 2012.“ bio je nastup Jelene Rozge. Splitska pjevačica po prvi put je sudjelovala na najvećem hrvatskom koncertu u iseljeništvu. Opširniji tekst i fotografije na www.crodnevnik.de 
Tekst: Edi Zelić