Uz brojne visoke uzvanike iz Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine u programu će sudjelovati “Širokobriješki dukati” i biti prikazan dokumentarni film o povijesti izgradnje tamošnje crkve i samostana

Tradicionalno godišnje okupljanje Širokobriježana u Zagrebu, “Širokobriješka večer”, održat će se u petak, 2. prosinca, u restoranu ‘Gastro Globus’ na Zagrebačkom Velesajmu s početkom u 20 sati.

Uz moto “Čovjek bez zavičaja je kao stablo bez korijena” i “Samo su obitelj i zavičaj nezamjenjivi” održat će se još jedno tradicionalno godišnje okupljanje Zagrepčana i Hrvata iz drugih gradova i mjesta koji su podrijetlom iz Širokog Brijega.

Prvenstveni cilj ovakvih susreta je duženje, upoznavanje, pomaganje i zadržavanje povezanosti Širokobriježana i prijatelja sa svojim rodnim gradom, Širokim Brijegom i Hercegovinom.

Uz brojne visoke uzvanike iz društvenog, znanstvenog, kulturnog, gospodarskog, sportskog i političkog života Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine u programu će sudjelovati “Širokobriješki dukati” i gosti iznenađenja, koji su zaduženi za glazbeni dio večeri i zabavnu atmosferu na plesnom podiju restorana ‘Gasro Globus’ do ranih jutarnjih sati.

Tijekom večeri bit će prikazan dokumentarni film o povijesti izgradnje crkve i samostana na Širokom Brijegu, koji je, osim duhovnog, središte i kulturnog, obrazovnog i društvenog života zapadne Hercegovine od svojih početaka do danas.
(www.laudato.hr)