Siniša Juričić iz produkcijske kuće Nukleus film jedan je od 24 producenta koji su odabrani za sudjelovanje na ovogodišnjem Producers Lab Toronto, platformi za umrežavanje producenata koja se odvija tijekom jednog od najutjecajnijih filmskih festivala – Međunarodnog filmskog festivala u Torontu

Koproducent nagrađivanih dokumentaraca ‘Posljednja ambulantna kola Sofije’ i ‘Baršunasti teroristi’ Siniša Juričić (Nukleus film) odabran je kao jedan od sudionika na Producers Lab Toronto, platformu za umrežavanje filmskih profesionalaca koja  se održava od 4. do 8. rujna tijekom prestižnog Međunarodnog filmskog festivala u Torontu
Siniša Juričić iz produkcijske kuće Nukleus film jedan je od 24 producenta koji su odabrani za sudjelovanje na ovogodišnjem Producers Lab Toronto, platformi za umrežavanje producenata koja se odvija tijekom jednog od najutjecajnijih filmskih festivala – Međunarodnog filmskog festivala u Torontu. Odabrani sudionici u svojim filmografijama već imaju uspješne međunarodne koprodukcije, kao i projekte u razvoju koji bi mogli biti zanimljivi na međunarodnom tržištu.
Siniša Juričić hrvatski je koproducent višestruko nagrađivanog dokumentarnog filma ‘Posljednja ambulantna kola Sofije’ bugarskog redatelja Iliana Meteva (između ostalih nagrađen na Tjednu kritike u Cannesu i na Karlovym Varyma), a na nedavno završenom Međunarodnom filmskom festivalu Karlovy Vary prikazani su i ‘Baršunasti teroristi’, hrvatska manjinska koprodukcija u režiji Petera Kerekeša, Pavola Pekarčíka i Ivana Ostrochovskog, koja je osvojila Nagradu FEDEORA u natjecateljskom programu East of the West.
Juričić je također hrvatski koproducent projekata ‘Trema’ (Stage Fright) grčkog redatelja Yorgosa Zoisa, koji je bio predstavljen i u ovogodišnjem programu L’Atelier tijekom Filmskog festivala u Cannesu, animiranog dokumentarnog filma ‘Chris the Swiss’ redateljice Anje Kofmel nagrađenog na Regionalnom forumu za razvoj projekata tijekom ovogodišnjeg Animafesta te dokumentarnog projekta ‘Kismet’ grčke redateljice Nine Marie Paschalidou, koji govori o utjecaju turskih sapunica na tradicionalno tursko društvo i koji je nedavno sniman i na lokacijama u Hrvatskoj. Juričić je i producent dugometražnog dokumentarnog filma ‘Mič – dnevnik jednog šizofreničara’ koji redateljski potpisuje Damir Čučić. Film se trenutno nalazi u fazi postprodukcije i trebao bi biti završen tijekom ove godine. (tportal.hr)