Ovogodišnje sijelo organizirao je KUD Hrvata BiH «Kraljica Katarina» i njihov predsjednik Mijo Maračić, a održano je u Hrvatskom domu «Kardinala A. Stepinca» u Eastlakeu

Hrvatski drevni običaj sijela otima se zaboravu i osvježava već nekoliko godina uzastopno pod pokroviteljstvom odsjeka 995 « Kardinal Stepinac» i kulturno umjetničkih društava Hrvata BiH «Kraljica Katarina» i KUD -a «Zvuci domovina Hrvata Korduna» Zadivljuje i činjenica da je u gledalištu gotovo uvijek župnik Hrvatske crkve sv. Petra i Pavla u Clevelandu, vlč. Mirko Hladni.
Ovogodišnje sijelo organizirao je KUD Hrvata BiH «Kraljica Katarina» i njihov predsjednik Mijo Maračić, a održano je u Hrvatskom domu «Kardinala A. Stepinca» u Eastlakeu.
Gosti sijela bili su Odrasli tamburaški i pjevački zbor «Žumberčani» (odsjeka 859 HBZ-a) i tamburaši, folkloraši i pjevači „Zvuka domovine Hrvata Korduna“. Sijelo je započelo igrokazom «Snaha i svekrva» .
U drugom dijelu programa, gledalište je uživalo u izvedbi «Žumberčana» pod vodstvom Krune (Rolanda) Živića i Marshe Coleff te «Kordunaša» pod vodstvom Kate Stepić a. Završni dio priredbe pripao je domaćinima, «Kraljici Katarini» na čelu s Mijom Maračićem.
Na ovakvim okupljanjima susreću se članovi i odbornici odsjeka koji djeluju u Clevelandu i okolici. Ove godine to su bili oni iz odsjeka 47, 235, 859 i 995 HBZ-a te još nekih iz udaljenijih mjesta. Bio je tu i novoizabrani predsjednikom odsjeka 995 Robert Jerin te veterani – Nikola Franić i Nikola Štrmac.

Tekst i fotografije: Franjo Bertović