Šibensko-kninska županija se nedavno prvi put prezentirala u Beču. Na predstavljanju je nastupila Klapa Adriaticum iz Šibenika

Šibensko-kninska županija se nedavno prvi put prezentirala u Beču. Cilj je bio privući što više novih austrijskih gostiju u regiju, rekao je župan Goran Pauk. Uz sunce i more, županija ima mnoštvo prirodnih i povijesnih ljepota. To, među inim, potvrđuju NP Kornati ili slapovi Krke, dva parka prirode, čuvani krajolici i druge znamenitosti. Više od 600 arheoloških lokaliteta, 300 otoka i otočića, najviši vrh u Hrvatskoj i najniži stalno naseljeni otok u Hrvatskoj -Krapanj – smješteni su u Kninsko-šibenskoj županiji, kazao je župan.
Šibenik ove godine slavi 950. obljetnicu prvog spominjanja imena, a na području grada se trenutno obnavljaju tri tvrđave. Pokušavaju ih uvrstiti u UNESCO-vo materijalno kulturno naslijeđe, a s tvrđavom svetoga Nikole su na dobrom putu. Time bi grad Šibenik, kaže Pauk, dobio, uz katedralu Sv. Jakova, drugi Unescov spomenik.
U šibensko-kninskoj županiji imaju preko pet milijuna noćenja, od toga je oko 312.000 ostvare Austrijanci. Na predstavljanju u Beču nastupila je Klapa Adriaticum iz Šibenika.
(Hrvatska redakcija ORF-a)