Misu zahvalnicu u katedralnoj crkvi će predvoditi kardinal Josip Bozanić u suslavlju s katedralnim kanonikom Paulom Hildebrandom, domaćinom fra Zvonkom Tolićem i brojnim svećenicima Hrvatskih katoličkih zajednica u Njemačkoj te Katoličke Crkve u Hrvatskoj i BiH

Hrvatska katolička zajednica uskoro slavi 60. godina postojanja na području grada Stuttgarta.
Pod sloganom „Bogu i rodu vjerni” obilježavanje okrugle obljetnice počinje kulturnim programom u subotu, 5. svibnja s početkom u 19 sati, u katedralnoj crkvi St. Eberharda. Tom prigodom predstavit će se sve glazbene i folklorne skupine te dramska grupa koje djeluju u sklopu zajednice.
Na samu obljetnicu će misu zahvalnicu u nedjelju, 6. svibnja u 15 sati, u katedralnoj crkvi predvoditi kardinal Josip Bozanić u suslavlju s katedralnim kanonikom Paulom Hildebrandom, domaćinom fra Zvonkom Tolićem i brojnim svećenicima Hrvatskih katoličkih zajednica u Njemačkoj te Katoličke Crkve u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini.
U prigodi vrijedne godišnjice iz tiska je nedavno izišla dvojezična monografija naslova „U srcu Stuttgarta”koju potpisuje voditelj tamošnje Hrvatske katoličke zajednice fra Zvonko Tolić. Monografija ne donosi samo isječke iz povijesti Misije, nego općenito govori o životu Hrvata koji su u tri migracijska vala dolazili na te prostore.
(IKA)