Serija „Tajna Tesline smrti“ istražuje 5 Teslinih izuma Nikole Tele koji su promijenili svijet i tehnologije koje su iz njih proizašle, a premijerno se prikazuje subotom u 21.00 sat, počevši od 27. siječnja

Nikola Tesla je bio čovjek ispred svog vremena. Njegova su istraživanja postavila temelje doba u kojem živimo: izumio je izmjenični sustav prijenosa i distribucije električne energije kao i sustav bežičnog prijenosa radiosignala i energije, a 300 izuma koji su plodovi njegova uma i danas dominiraju svijetom. Serija Discovery Channela „Tajna Tesline smrti“ istražuje 5 izuma Nikole Tele koji su promijenili svijet i tehnologije koje su iz njih proizašle, a premijerno se prikazuje subotom u 21.00 sat, počevši od 27. siječnja.
Je li Nikola Tesla osmislio prvo oružje za masovno uništenje i je li zbog toga ubijen? Tesla je smatran čovjekom koji je izumio 20. stoljeće, bio je najpoznatiji, a možda i najopasniji um svoga vremena. 1943. pronađen je mrtav u hotelskoj sobi, njegov sef bio je otvoren, a zapisi o istraživanjima su nestali. FBI je 2016. objavio 250 dokumenata koji bacaju novo svjetlo na Teslino djelovanje pred kraj života. Dostupni spisi otkrivaju nove informacije o oružju koje je Tesla nazvao „Zraka smrti“ i svjetskim silama koje su sve redom, od SAD-a, Sovjetskog Saveza i Sila Osovine, bile zainteresirane za moćno oružje. Dokumenti FBI-ja navode brojne stručnjake na zaključak o potrebi detaljne istrage koja bi trebala dokazati što se uistinu dogodilo. Ova serija istražuje Teslin život i pokušava otkriti je li teorija o zavjeri točna ili je riječ o najobičnijoj senzaciji?
U seriji Tajne Tesline smrti vojni istražitelj Jack Murphy i Cameron Prince, povjesničar koji istražuje Teslin život, diljem svijeta traže informacije o Teslinim izumima i istraživanjima koja su nestala iz njegovog sefa. Nestale dokumente i nove podatke koji bi im pomogli u slučaju Tesline „Zrake smrti“ tražili su u posljednjem Teslinom laboratoriju u Shorehamu na Long Islandu, putovali su u Colorado, gdje se nalazio prvi Teslin laboratorij na američkom tlu, a istraživanja su ih vodila sve do Srbije. Murphy i Prince su razgovarali s mnogo ljudi, te sa Teslinim danas najbližim rođakom. U Srbiji su otkrili dokumente koji bacaju novo svjetlo na Teslu i njegovo oružje. Iz arhiva su iskopali i istražili nikad prije prikazane Tesline nacrte i proračune vezane „zraku smrti“.
Murphy i Prince svoja saznanja tijekom istrage dijele se inženjerom Aronom Koschom, koji je oformio cijeli tim kako bi napravili prototip Tesline „zrake smrti“. Ako Koscho dokaže da je konstrukcija i aktivacija ovog prototipa moguća, to bi, potvrđivanjem motiva, svakako išlo u prilog teoriji koja tvrdi da je Tesla ubijen. Ako je „zraka smrti“ mogla značiti prevagu u Drugom svjetskom ratu, suprotstavljene strane su se zasigurno željele domoći Teslinih planova ili se barem pobrinuti da ne dođu u ruke neprijatelja.
(www.politikaplus.com)”””””””””