Senator je izjavio kako mu je veliko zadovoljstvo što se susreo s gradonačelnikom Vukovara i što je uopće u Hrvatskoj, jer je hrvatskog podrijetla

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava primio je u utorak, 11. listopada posebnog savjetnika američke predsjedničke kandidatkinje Hillary Clinton za odnose s Hrvatima i Republikom Hrvatskom, senatora Marka Begicha, kojega je upoznao s gospodarskim stanjem i perspektivama razvoja Vukovara.

“Veliko mi je zadovoljstvo što sam se susreo s gradonačelnikom Vukovara i što sam uopće u Hrvatskoj jer sam hrvatskog podrijetla”, izjavio je novinarima senator Marko Begich. Dodao je da je gradonačelnika Penavu, uz ostalo, upoznao i s onime što je radio dok je bio na dužnosti gradonačelnika aljaškog grada Anchoragea.

“Problemi su nam slični. Razgovarali smo i o gospodarskom razvoju, a razmijenili smo i niz ideja”, rekao je senator Begich. 

Novinare je zanimalo što bi za odnose SAD-a i Hrvatske mogla značiti eventualna pobjeda kandidatkinje Hillary Clinton na američkim predsjedničkim izborima, a senator Begich rekao je da je kandidatkinja Clinton u svojoj predsjedničkoj kampanji istupila prema hrvatskoj zajednici, podsjetivši na veliki interes američke politike prema ovom području, te naglasivši da je Republika Hrvatska jak i prepoznatljiv partner SAD-a.

“Vjerujem u njezinu predsjedničku pobjedu. Činjenica je da je u svojoj kampanji Hillary Clinton istupila prema hrvatskoj zajednici, u želji da više sazna o Hrvatima i Republici Hrvatskoj, kao i o Hrvatima u središnjoj Bosni, što je velik znak interesa američke politike prema ovom području”, istaknuo je senator Begich.
(Hina)