Seminaru su, osim njemačkih, nazočili i učitelji iz Argentine, Slovačke i Poljske. Tema seminara je bila je uspješna komunikacija, hrvatski kao strani jezik – metode a predavačice su bile Ana-Marija Vidjak i Martina Prpić

U organizaciji Ministarstva znanosti i obrazovanja RH 20. i 21. siječnja održan je seminar za učitelje hrvatske nastave u Njemačkoj i to u Centru Hrvatske nastave u Stuttgart – Bad Cannstattu. Seminaru su nazočili i učitelji iz Argentine, Slovačke i Poljske. Tema seminara je bila je uspješna komunikacija, hrvatski kao strani jezik – metode a predavačice su bile Ana-Marija Vidjak i Martina Prpić.

Seminar je otvorila organizatorica prof. Jasna Aničić, viša stručna savjetnica u MZO – u, voditeljica Odjela za hrvatsku nastavu u inozemstvu koja je srdačno pozdravila pedesetak okupljenih učitelja. Generalni konzul Republike Hrvatske u Stuttgartu Slavko Novokmet također je pozdravio okupljene, a potom jeAna-Marija Vidjak započela s predavanjima i radionicama uspješne komunikacije.

U drugom dijelu drugoga radnog dana seminara, Martina Prpić, učiteljica HN u Argentini, održala je zanimljivo predavanje o svojoj učiteljskoj službi. Seminar je završio govorom prof. Aničić te zajedničkim ručkom.
(Fenix Magazin)